First contakt i første (Solformørkelse)

20121212-072338.jpgDen første novelle i samlingen foregår på attenhundredetallets Bornholm. En First Contact historie med et twist.
Jeg har i lang tid tænkt over hvor fantastisk heldig vi her på jorden er at vi kan opleve en total solformørkelse. Det vil sige at månen og solen set fra jorden er lige store. Det kan umuligt være særligt udbredt i universet. Jeg forestillede mig så, at det er en så unik attraktion, at fremmede fra andre stjerner valfarter til jorden for at opleve denne galaktiske forestilling. Men de kan jo ikke nøjedes med at komme til jorden. De vil selvfølgelig lave studier og indsamle materiale, prime directive eller ej. Og her er det så, at en bonde fra Rutsker omegn, møder en fremmed på sin markvej. Bonden har svært ved at kappere, hvad det er for en fremmed. Hele tiden forsøger han med det han ved at forklare den fremmedes eksistens og hvordan hans magiske teknologier fungerer. Han kommer i en slags undervisning hos den fremmed og lærer mere både om jorden og om universet, for at han bedre kan forklare den fremmed, hvordan jorden fungerer. Da den fremmed er færdig med sine undersøgelser og skal til at forlade jorden, kan han ikke efterlade bonden med al den viden og vil derfor slette bondens hukommelse. Bonden som nu har opnået et højt niveau af insigt, er enig med den fremmede i, at han ikke kan efterlades med så meget viden, alligevel vil han meget nødig glemme al den nye viden og fortsætte sit liv som bonde på Bornholm.
Den fremmede giver ham derfor muligheden for at vælge, at komme med under den betingelse at han aldrig kan vende tilbage til jorden, eller få renset sin hukommelse.

Tilbage til overblik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *