Lidt nyt og Bogforum

Selvom jeg ikke har en egen selvstændig udgivelse på vej, er det alligevel lykkedes mig at komme med i to forskellig antologier, på trods af at det meste, jeg for tiden skriver, er til universitetet.

Den ene udgivelse er den årlige science-fiction antologi fra Science Fiction Cirklen (SFC). Min novelle hedder kvantegruppedynamik. Historien har været en del år undervejs. Det var først helt til sidst, lige før deadline, at jeg fik den til at gå op i en højere enhed.

Den anden novelle er med i steampunk antologien Krinoline og kedsomhed. Betingelsen for at komme med var, at de skulle være steampunk og længden under 7.500 ord. Jeg havde først begyndt på en novelle om en politibetjent, som skal løse en mordgåde, men da jeg nærmede mig de 7.500 ord, kunne jeg se, at den historie ville ende med at blive meget længere, så jeg skrev en ny. Træsko er en klassisk dystopi, og navnet kommer af det franske ord for træsko, sabot som I sabotage.

Jeg har også lavet omslaget til den. Den blev udgivet i anledning af årets Fantasticon, som jeg havde fået æren af at lave den bærende SteamPunk-illustration til:

Som det ses er har maleriet i baggrunden det samme motiv som plakaten. Tanken bag illustrationen var, at steampunk historier, eller i al fald dem jeg kender, ofte indeholder krig og store slag i deres plot. Selvom Jules Vernes Verdensomsejling under havet ikke er tæller med som steampunk, har den været inspirationskilde til, League of extraordinary men, hvor kaptajn Nemos undervandsbåd har fået tentakler som pynt. Jeg lavede så en undervandsbåd i et søslag med et luftskib.

Ud over temaillustrationen og omslaget og de to (tre med den ufærdige) historier, har jeg lavet alle SFCs (tror jeg) plus to af CALIBATs omslag, og er begyndt på oversættelsen af den tyske SciFi roman, Der Stern von Afrika, fra 1920 som skal udkomme på SCF. Oversættelsen er en del af min bachelor som jeg er begyndt at skrive.

Alle de aktiviteter har så ført til, at jeg er med på Bogforums program med et indlæg om de omslag jeg igennem tidens løb har lavet for SFC, og om, hvad oversættelsen af en roman fra 1920 kan bruges til.

Science Fiction Cirklen stand C3-036

FREDAG 26. OKTOBER

kl.: 13:05

Manfred Christiansen fortæller om den tyske science fiction roman ”Der Stern von Afrika” der blev skrevet 1920. Cirka samme tid, som Weimar-republikken så dagens lys. Hvorfor oversætte den til dansk?

LØRDAG 27. OKTOBER

kl.: 13:05

Manfred Christiansen: Bogomslag er som et lille vindue ind i bogens univers. Science fiction hører til de fantastiske genrer og det kan ses på bogomslagene. Hør hvordan bogomslag til SFC bliver til.

SØNDAG 28. OKTOBER

kl.: 13:05

Bogomslag er som et lille vindue ind i bogens univers.

kl.: 14:35

”Der Stern von Afrika”

Teil du boisé espace un dans mercredi retrouvé corps son et soir lundi tué été a ans, 15 juge, cédric. Confessions hallucinantes ses dans lance se et détend se il alors,. www.cialispascherfr24.com Auxerrois jour dernier son en jambert pv le traité a-t-il pourquoi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *