Den første anmeldelse

… hvor jeg bliver nævnt. Knud Larn formand for Science Fiction Cirklen har anmeldt hele antologien “I Overfladen” hvor han minutiøst gennemgår hver enkelt novelle. Hans Blog hedder ESSEF (kan også ses i venstre kolonne) og her er en link til anmeldelsen af hele antologien.

Dette er hvad jeg fik med i forbifarten:

Manfred Christiansen: Sket er sket. Dette er en tidsrejsenovelle, og det er svært at sige meget om plottet uden at afsløre noget. Det er det sædvanlige problem med en kriminovelle med en overraskelse til sidst. Det er dog én af de lidt sjovere tidsrejse/krimi kloner. Det er en krimifortælling om et mystisk mord, en uskyldig dømt, og en impliceret videnskabsmand, der sætter sig for at opklare mysteriet ved at lade sig sende tilbage i tiden vha. et selvopfundet apparat. Det lykkes faktisk, men slet ikke som vor kloge fyr tror og håber på.

Jeg siger tak til Knud Larn. Han formår faktisk alligevel at lave en synopsis, selvom det er et “problem med kriminoveller”, uden at afsløre noget som kan ødeløgge fornøjelsen og alligevel pirre nysgerrigheden.

Han slutter hele anmeldelsen med at tale om hvad der kunne være “dansk science fiction”. Et begreb der også går igen i de konkurrencer han er ophavsmand til. Den næste konkurrence er “danskere og deres tidsmaskiner” (hint hint):

Danskerne opfinder en rigtig og fungerende tidsmaskine, hvad fører det med sig for danskerne og verden omkring dem? Det kan være nærfremtid eller om årmillioner. Personerne kan være robotter eller mennesker (eller?), men det er væsentligt at de troværdige som enten værende danske, føler sig som danske eller har ophav i de danske (og taler om det). Med de karakteristika dette nu giver i personskildringen, kulturbaggrunden, osv.

Jeg har noget i skuffen, som jeg har tænkt mig at sende, men jeg er stadig i tvivl om hvad det “danske” kunne være…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *