Folk der googler sig selv

Jeg tror ingen kan sige sig fri for at have googlet på sit eget navn. Det kan være for at se om der er navnefætre eller -kusiner der rent faktisk har opnået en vis berømmelse, om nogen har oprettet en hadeside til ære for en (eller for navnsammenfaldet), om sidste weekends udskejelser er endt på Crazy Daisy’s party galleri eller nogen har tag’et dig på facebook på et billedet hvor du får en body tequila med hår på brystet.

Jeg har selv navnefætre. En i Frederikshavn der tilsyneladende ikke går meget webvæsen af sig selv, en brugtvognsforhander lige syd for grænsen i Achtrup og en politiker i Slesvig Holsten med en post i landbrugskammeret. Nu er den dansk-tyske kombination da også noget usædvanligt. Nok mest fordi Manfred i sig selv er også et navn man internationalt trækker på smilebåndet af, og derfor udsætter forældre sjældent deres børn for den tortur det er at have et griner-navn. Jeg behøver blot at nævne den mutte mammut, Snoopies yndlingsbaron eller se her http://www.inherentlyfunny.com/funny-1716-manfred.html.

Det er straks noget helt andet hvis man rent faktisk hedder “Connie Nielsen” eller “Viggo Mortensen”. Så bliver man nødt til at være mere specifik. For eksempel ens interesser, øgenavn eller erhverv.

Når Google så finder ens navn og det rent faktisk er én selv den henviser til, er det som at stå i rampelyset. Så skide være med, at man har brugt nogle meget specifikke søge ord som ” Viggo Mortensen aka Pølsen regnskabsassistent modeltogentusiast” eller “Connie Nielsen hækleopskrifter til Barbiedukker”, og at søgeresultaterne fylder mindre end en side og man er den eneste i verden der ville vide hvad man skulle skrive: man står der i rampelyset der i lyskraft svarer til godt en diodelygte fra Rema1000 og føler sig selv en smule berømt.

Hvis så vennerne finder ud af, at man googler ens navn, og ikke mindst med hvilket formål, svarer det sådan nogenlunde til, at man står derhjemme og spejler sig i IKEA badeværelsesspejlet, det med pærerne i rammen, så det ser ud som et back stage sminkespejl, og med en kam i hånden, som lige var brugt til at sætte håret mere VoiceTV-moderigtig, og agerer Dustin Timberlake eller Christina Aguilera, og døren går op og datteren står griner over hele ansigtet, fordi det er noget der ikke ligger så fjernt fra det hun var på vej til at gøre når døren igen var lukket men også låst og hun var alene derude.

Moralen er at man skal huske at låse døren til badeværelset og jævnligt slette sægekriterierne i Google.

Og glem ikke cachen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *