Tiden nærmer sig  

Min nye roman nærmer sig udgivelsen. Om en måned er den klar. Datoen er sat til 12. Oktober 2017, i god tid før Bogforum.

Tidligere i dag, til morgenkaffen, så jeg et videoklip om Donald Trump,  for både at blive forfærdet og underholdt, og jeg kom i tanke om at det blandt andet var the Donald, der var min inspirationskilde til De indviede. Det var ikke første gang at en rigmand forsøgte at blive præsident. Som Ross Perot engang i begyndelsen af 90’erne, så vidt jeg husker var det som uafhængig og ikke som republikaner eller demokrat. I det hele taget er amerikansk politik præget af pengeindflydelse. De rige giver præsidentkandidaterne en pose penge til deres valgkamp, mod at der bliver taget hensyn til de riges ønsker.

Jeg forsøgte så at forestille mig hvilke bevæggrunde en mand som Trump kunne have for at gå ind i politik og hvad andre mennesker med nærmest grænseløse finansielle ressourcer ville kunne finde på, for at få indflydelse på den førte politik. Et konspiratorisk spørgsmål trængte sig på: Kan det også ske i Danmark? Og ikke mindst hvordan?

Vi er i en tid med fake news og whistle blowers. Mange andre før mig har fantaseret og publiceret om politiske rænkespil og om hvordan populistiske politikere manipulerer sig vejen til magten. Jeg bilder ikke mig selv ind at have en næse for spin og politik, for i virkeligheden er jeg ret naiv og min politiske indflydelse begrænser sig til den lejlighedsvise politiske diskussion over et krus øl og et kryds på et stykke pap hvert andet år eller sådan. På den måde er min roman heller ikke et studium i nidkær manipulation, men en beskrivelse af afstumpet magtanvendelse såvel korporlig som finansiel. Lige som Donald Trump er det i munden og sikkert også i virkeligheden. Det er snarere en politisk kulisse krydret med en god portion tju-bang og med et twist helt til sidst!

Om det er lykkes mig på mine læsere afgøre.

Her kommer bogtraileren

DE INDVIEDE from Manfred Christiansen on Vimeo.

Appreciate it, Loads of advice. Thanks a lot, Great stuff. casino canada Fantastic stuff.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *